< Terug naar overzicht

Wat vindt u van de code-Lippens?

De Belgische Commissie Corporate Governance heeft het startschot gegeven voor een publieke raadpleging over de code-Lippens, de code voor deugdelijk bestuur bij bedrijven. Uw mening kan aan de basis liggen van eventuele aanpassingen.

Sinds haar toepassing volgen het Belgian Governance Institute en het VBO de naleving van de corporate governance code regelmatig en nauwgezet op. Men wil nu via een publieke raadpleging nagaan op welke wijze de corporate governance code of de code-Lippens (genoemd naar Maurice Lippens, voorzitter van de commissie die deze code heeft uitgewerkt), bijdraagt tot de ontwikkeling van praktijken die het ondernemerschap en het risicobeheer bevorderen.

Opmerkingen op alle onderdelen van de code zijn welkom. De commissie polst echter vooral de doeltreffendheid van de code (bijdrage aan beter bestuur en waardecreatie op lange termijn), de structuur en reikwijdte (onder meer vragen over de duidelijkheid en volledigheid van de code), de flexibiliteit van de code, het toezicht op de naleving ervan en de bekendmaking van de bepalingen van de code.

De reacties, visies en suggesties dienen als basis voor eventuele aanpassingen aan de huidige tekst van de code en voor een efficiëntere toepassing van de codebepalingen.


Antwoorden worden verwacht vóór 30 november 2007. Het vragenformulier vindt u op www.corporategovernancecommittee.be.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen