< Terug naar overzicht

Wat doen thuiswerkers echt?

Ongeveer twee op de vijf Amerikaanse thuiswerkers kijkt naar de televisie of naar een film tijdens de werktijd. Andere populaire activiteiten zijn huishoudelijke taken (35 procent) en het bereiden van een maaltijd (28 procent).

Dat blijkt uit een onderzoek van Wakefield Research in opdracht van softwarebedrijf Citrix bij duizend Amerikaanse kantoorwerkers.

In het onderzoek werd ook gevraagd naar de kleding die thuiswerkers dragen op een thuiswerkdag. De meeste houden het casual. Bijna de helft draagt een jeans en een T-shirt. Een kwart kiest voor een gemakkelijk zittende pyjama en zeven procent draagt alleen ondergoed of helemaal niets.

Een groot aantal respondenten geeft aan veel over te hebben voor de mogelijkheid om thuis te kunnen werken. Zij zouden onder meer lunchpauzes, alcohol en koffie opgeven om maar thuis aan het werk te kunnen zijn.

Maar ook met de laptop op schoot in de zetel en voor de buis zijn thuiswerkers consciƫntieus. Een overgrote meerderheid (72 procent) zegt liever snel te reageren op een dringende mail in verband met het werk dan te doen alsof ze de mail niet gezien hebben.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen