< Terug naar overzicht

Wantrouwen belemmert ‘het nieuwe werken’

Vertrouwen is een belangrijke voorwaarde voor 'het nieuwe werken'. Toch is dat vaak niet aanwezig. Zo twijfelt 31 procent van de medewerkers wel eens of collega's die ergens anders aan het werk zijn wel echt werken.

Dat blijkt uit het Nederlands Nationaal Onderzoek ‘Over Het Nieuwe Werken 2012’. Aan het onderzoek namen ruim 3200 mensen deel.

Het jaarlijks terugkerende onderzoek laat duidelijk zien dat Nederland de voordelen van ‘het nieuwe werken’ ziet. Zo denkt 66 procent dat de organisatie hierdoor productiever wordt. Ook kan het bijdragen tot duurzame inzetbaarheid wordt niet getwijfeld. Voor 58 procent is ‘het nieuwe werken’ bijvoorbeeld onmisbaar om als werknemer inzetbaar te blijven. Dat is mogelijk door een betere combinatie van werk en privé.

54 procent zegt dat ‘het nieuwe werken’ niet alleen handig is voor werkende moeders en mensen die ver van hun werk wonen. Toch vindt 55 procent dat op kantoor aanwezig zijn en direct contact met collega’s belangrijker dan de voordelen van thuiswerken.

Vertrouwen ontbreekt


‘Het nieuwe werken’ vraagt echter wel vertrouwen in medewerkers. Voor 67 procent begint het invoeren ervan hiermee, gevolgd door een geschikte bedrijfscultuur (53 procent) en de beschikbaarheid van de juiste technologie (46 procent). Het is echter opvallend dat het belangrijkste ingrediënt, vertrouwen, ontbreekt bij één op de drie medewerkers.

Uit het onderzoek blijkt ook dat het aantal medewerkers dat bepaalt waar en wanneer het werk wordt gedaan nauwelijks is veranderd. Zo bepaalt 54 procent waar het werk wordt gedaan en 52 procent wanneer het werk wordt gedaan (in 2011 was dit respectievelijk 53 en 54 procent).

Bron: www.overhetnieuwewerken.nl

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen