< Terug naar overzicht

Wanhoop drijft ontslagen werknemer terug naar voormalige werkgever

Bijna de helft van de werknemers die ontslagen zijn, is bereid om terug voor zijn oude werkgever te gaan werken. Niet omdat werknemers zo vergevensgezind zijn over hun ontslag, maar veeleer uit wanhoop.

Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Temple University. 45 procent van de onderzochte werknemers was bereid om terug te gaan naar de oude baas, ook al waren ze boos over hun ontslag.

Hoe de ontslagprocedures verlopen, heeft een grote invloed op zowel degenen die worden ontslagen, als op de werknemers die achterblijven. Wanneer zij horen dat hun collega's zich onrechtvaardig behandeld voelen, ontstaat bij hen de angst dat hun dat lot in de toekomst ook is beschoren. Dit heeft gevolgen voor het enthousiasme waarmee ze over hun werkgever praten tegen potentiƫle nieuwe werknemers of klanten.

HRM-professor Gary Blau, auteur van het onderzoeksrapport, zegt dat het steeds belangrijker wordt om eerlijke en transparante ontslagprocedures te hebben nu het voor ontevreden (ex)-werknemers via sociale media en beoordelingssites steeds makkelijker wordt om negatieve informatie over een werkgever te verspreiden.

De deelnemers aan het onderzoek die langer dan twee jaar werkloos waren, gaven het vaakst blijk van een matig gevoel van welzijn, weinig vertrouwen in het vinden van een nieuwe baan, schaamte over werkloosheid en depressieve klachten. Volgens Blau moet de samenleving ervoor zorgen dat ontslagen werknemers niet onzichtbaar worden.

Bron: PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen