< Terug naar overzicht

Walen ervaren veel meer werkstress dan Vlamingen

Vier op de tien Walen met een job hebben altijd of meestal stress op de werkvloer. Bij hun Vlaamse en Brusselse collega's is dat maar twee op de tien. In de financiële, transport-, gezondheids- en onderwijssector is de stress het hoogst.

Zo leert een peiling van de KU Leuven bij 4000 werknemers en –gevers op vraag van minister van Werk Monica De Coninck (SP.A).

In Wallonië heeft 18 procent van de werknemers altijd last van stress en 22 procent meestal. Bij de werkgevers heeft 21 procent altijd te lijden onder stress en staat 19 procent meestal onder spanning. Veertig procent van alle werkende Walen heeft dus last van werkstress.

Ongeveer 20 procent van de Vlamingen en Brusselaars, zowel werknemers als werkgevers, heeft dagelijks last van stress tijdens de werkuren. Zo voelt 8 procent van de Vlaamse werknemers altijd druk en 14 procent meestal.

De studie polst ook naar de meest stresserende jobs. De financiële, transport-, gezondheids- en onderwijssector scoren het slechtst. Liefst 35 procent van de mensen in de financiële sector heeft altijd werkstress. In de transportbranche, de nummer twee op de ranglijst, is dat 30 procent.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen