< Terug naar overzicht

Wakker blijven op het werk: moeilijke opdracht

Bijna een kwart van de respondenten op een Europese poll van de jobsite Monster durft al eens in slaap te vallen op het werk. Nog eens bijna 40% heeft het soms lastig om wakker te blijven.

Meer dan 21.000 respondenten uit 14 Europese landen reageerden op een peiling van Monster. De vraag: “Bent u ooit in slaap gevallen op het werk?” De resultaten: 24% geeft toe dat het ooit gebeurde (meestal op het bureau, in mindere mate tijdens vergaderingen en op het toilet). Nog eens 39% zegt bovendien dat het soms grote moeite kost om wakker te blijven. Ten slotte beweert 37% nooit in slaap te vallen.


Belgische respondenten scoren onder het Europees gemiddelde qua slaapzucht (19%), maar iets erboven als het gaat om zich moeilijk wakker te kunnen houden (41%). Zes op tien werknemers signaleren dus concentratieproblemen op het werk, wat toch enige onrust mag baren.


De wakkerste werknemers (of de grootste leugenaars?) zijn te vinden in Nederland (slechts iets meer dan 16% valt al eens in slaap) en in Italië (18%). Het meest geslapen wordt er in Ierland (bijna 40%) en het Verenigd Koninkrijk (35%). De verklaring voor dit laatste fenomeen zou te vinden zijn in de lange werkdagen die Ieren en Britten kloppen, maar ook in de traditie van ‘mid week socialising’, zeg maar pubbezoek in de week.


We kunnen er even om glimlachen, maar slapende of tegen de slaap vechtende werknemers kosten veel geld, zeker als het een gewoonte wordt. Monster adviseert voldoende breaks in te lassen en ervoor te zorgen dat de jobinhoud overeenstemt met de verwachtingen van de medewerkers. Variatie in het werk helpt ook.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen