< Terug naar overzicht

Waalse werkloosheid daalt, maar niet voor oudere werkzoekenden

Eind juni 2011 lag de Waalse werkloosheidsgraad op 13 procent, tegenover 13,7 procent een jaar eerder. Walloniƫ telde 192.540 uitkeringsgerechtigde werkzoekenden en 10.382 jongeren in wachttijd. Dat meldt de Waalse dienst voor arbeidsbemiddeling Forem.

In juni 2011 is het aantal uitkeringsgerechtigde werkzoekenden en jongeren in wachttijd gedaald met 0,5 procent. Het aantal jongeren in wachttijd daalde met 2446 eenheden. Het aantal uitkeringsgerechtigde werkzoekenden kende een stijging met 1539 eenheden.

"De daling bij de jongeren in wachttijd is normaal in deze periode van het jaar. Voor heel wat jongeren eindigt de wachttijd. Zij die geen werk hebben gevonden bevinden zich statistisch in de categorie van de uitkeringsgerechtigde werkzoekenden", stelt de Forem in een persbericht.

In vergelijking met juni vorig jaar daalde het aantal werkzoekenden en jongeren in wachttijd met 9483 eenheden (4,5 procent).

Werkzoekende 50-plussers profiteren nog niet van de economische heropleving. Het aantal oudere uitkeringsgerechtigde werkzoekenden stijgt met 0,7 procent. Forem verwerkte in juni 11.944 vacatures.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen