< Terug naar overzicht

Vrouwen selecteren lelijkste vrouwen

Personeelsselectie wordt grotendeels door dezelfde factoren beïnvloed als de keuze van een partner. Zo wijst een onderzoek uit van Marc Luxen (Rijksuniversiteit Grondingen), waarvan de belangrijkste bevindingen zopas gepubliceerd werden in De Standaard.

Marc Luxen is een evolutionaire bioloog, een discipline waarin ook de keuze van een levenspartner onder de wetenschappelijke loep geschoven wordt. De onderzoeker van de Rijksuniversiteit Groningen wilde weten of dat selectieproces al dan niet verschilde bij de keuze van sollicitanten. En ja hoor, het uiterlijk speelt wel degelijk een rol, al valt het nog wel mee met dat subjectieve oordeel: Luxen heeft het over een verstorende factor van zowat 8%, waarbij het uiterlijk en niet de objectieve kwalificaties de doorslag geven. Een meevaller dus, alhoewel die marge wel betekent dat meer dan eens de verkeerde geselecteerd wordt, louter en alleen op basis van het lange golvende haar, de juiste aanlokkelijke stand van de jukbeenderen, de ronde boezem of de slanke benen.


Vooral mannen laten zich (ver)leiden door het uiterlijk als het om vrouwelijke sollicitanten gaat. Bij vrouwen is dat iets minder het geval als ze mannelijke sollicitanten beoordelen. Opvallend: vrouwen selecteren meestal de lelijkste kandidaat wanneer ze een keuze tussen vrouwen moeten maken.


Marc Luxen vond in zijn onderzoek ook nog dat mannen zich dominanter gedragen op het werk en dat ze over het algemeen ambitieuzer zijn dan vrouwen (vaak omdat vrouwen ook hun gezin of hun leven naast het werk belangrijk vinden).

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen