< Terug naar overzicht

Vrouwen, jongeren en hooggeschoolden gebruiken opleidingscheques

Sinds de cheques alleen nog voor arbeidsmarktgerichte opleidingen gebruikt mogen worden, is het aantal kunst- en muziekopleidingen dat ermee betaald wordt, drastisch gedaald. Taal- en lerarenopleidingen zitten dan weer in de lift.

Opleidingscheques vooral gebruikt door vrouwen, jongeren en hooggeschoolden. Vooral vrouwen, jongeren en hooggeschoolden maken gebruik van opleidingscheques. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Jan Laurys (CD&V) opvroeg bij Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).

Sinds augustus 2010 is het gebruik van opleidingscheques beperkt tot loopbaanbegeleiding of erkende opleidingen in het kader van educatief verlof. Hierdoor daalde het aantal muziekopleidingen dat met de cheques betaald wordt met 85 procent. Ook de opleidingen personenzorg daalden opmerkelijk, met 50 procent, wellicht door het schrappen van wellnessgerichte opleidingen.

Het aantal opleidingscheques dat gebruikt wordt voor lessen Nederlands aan anderstaligen steeg in 2010 dan weer met zo'n 7 procent. Ook Spaanse lessen zijn erg populair. Ze staan zelfs in de top drie van meest gevolgde opleidingen met opleidingscheques. Opleidingen horeca en voeding en transport en logistiek bekleden de eerste en twee plaats.

Bron: Gazet Van Antwerpen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen