< Terug naar overzicht

Vrouwen gaan voor mannelijke bazen

De helft van de Europese respondenten op een enquête van jobsite Monster heeft geen voorkeur voor een mannelijke of een vrouwelijke baas. Twee derde van de respondenten die wel een voorkeur hebben, verkiezen een mannelijke baas.


Aan de recentste enquête van Monster namen 24.446 Europese jobzoekers deel. De vraag luidde: “Werk je liever voor een mannelijke of een vrouwelijke baas?” Het resultaat: voor 48% maakt het niets uit, 35% ziet liever een mannelijke baas en 17% houdt meer van een vrouwelijke baas.


Van de 6563 mannen die hun mening kenbaar maakten, antwoordde 59% “liever een mannelijke baas” en “41% liever een vrouwelijke baas”.
Van de 6225 vrouwen die hun mening kenbaar maakten, antwoordde 77% “liever een mannelijke baas” en 23% “liever een vrouwelijke baas”. Dit laatste is opmerkelijk.
Op landenbasis scoort België het minst vrouwonvriendelijk: 19,18% van de respondenten verkiest een vrouwelijke baas. Ons land wordt op korte afstand gevolgd door Duitsland, Engeland en Spanje. Hekkensluiter is Frankrijk: slechts 9,9´% van de Fransen verkiest resoluut een vrouwelijke baas.


De helft van de Belgische respondenten heeft geen voorkeur voor een mannelijke of een vrouwelijke baas. Van de Belgische surfers die wel een voorkeur hebben, verdeelt de Belgische man zijn voorkeur evenredig tussen beide seksen. De Belgische vrouwen daarentegen verkiezen overduidelijk een mannelijke baas: 80% van de vrouwen die een voorkeurstem uitbrachten, prefereren een mannelijke baas. Een vrouwelijke baas kan bij slechts 20% van de vrouwen op sympathie rekenen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen