< Terug naar overzicht

‘Vrouwelijk Spontaan’ maakt laaggeschoolde vrouwen tevreden over job

De Katholieke Hogeschool Kempen (KHK) neemt het op voor vrouwen die in laaggekwalificeerde functies zijn tewerkgesteld. Met het ESF-project (European Social Forum) Vrouwelijk Spontaan wil de hogeschool de persoonlijke ontwikkeling van deze vrouwen bevorderen zodat ze zich beter voelen op het werk of kunnen opklimmen naar een hogere functie.

Vrouwelijk Spontaan geniet de steun van ESF, het European Social Forum, dat de promoot. Met dit project wil de KHK bedrijven bewust maken van de problematiek van laaggekwalificeerde werkneemsters, voor wie ‘jobverruiming’ en ‘doorgroeimogelijkheden’ vaak utopische begrippen zijn. Het project zal de bedrijven hierover sensibiliseren en hen aanzetten om hun laaggeschoold vrouwelijk personeel een opleiding ‘persoonlijke ontwikkeling’ van een dertigtal vormingsuren te laten volgen.

De opleiding gaat in mei van start en loopt over tien sessies van drie uur, die om de twee weken plaatsvinden. De opleiding gaat eerst in op de zelfkennis en de diepe wil van de deelneemsters om van daaruit thema’s als communicatie, assertiviteit, coachinggesprekken, pluspunten en hindernissen en het opstellen van een actieplan te behandelen. De totale opleiding kost 80 euro, waarvan de helft kan bekostigd worden met dienstencheques.De KHK wil met de opleiding een 60-tal vrouwen bereiken, uit alle soorten ondernemingen. De actie gaat van start me een infodag op 17 februari.Meer informatie: Els Van Gorp, 014/56.21.50 of vrouwelijk.spontaan@khk.be

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen