< Terug naar overzicht

Vrijwillig verloop steeg fors in 2010

Het aantal personeelsleden dat vrijwillig het bedrijf verlaat, is in 2010 significant gestegen. Het 'onvrijwillig' verloop daalde evenwel.

De oorzaak van die trend is te zoeken in de heropleving van de arbeidsmarkt na de crisis, zo blijkt uit onderzoek door HR-dienstenleverancier Securex. Die tendens zou zich in de toekomst doorzetten.

Vorig jaar verlieten 19,3 procent van de Belgische werknemers uit de priv├ęsector, om welke redenen ook, hun organisatie. Dat is een status quo tegenover 2009 toen het totale verloop 19,7 procent bedroeg. Er is wel een opmerkelijk omgekeerde ontwikkeling tussen het vrijwillig en het onvrijwillig verloop.

Het vrijwillig verloop, dat door de werknemer op gang wordt gebracht, steeg in 2010 met 7,8 procent tegenover een toename met 6,6 procent in 2009. Het onvrijwillig verloop daarentegen daalde significant: van 12,7 procent in 2009 tot 11,3 procent in 2010. Door de economische crisis liep in 2008 en 2009 het vrijwillig personeelsverloop terug en was er een aanzienlijke verhoging van het onvrijwillig verloop.

Voortgaand op de vertrekintenties van begin 2011, zou die tendens zich in de toekomst voortzetten.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen