< Terug naar overzicht

Vraag naar HR-personeel blijft dalen

In de maand april is het online-vacatureaanbod in de HR-sector in België gedaald met één procent. Dat is slechts een lichte daling, maar wel een daling voor de achtste keer op rij. Jaar op jaar daalde het aanbod zelfs al met 39 procent.

Een en ander valt af te leiden uit de Monster Employment HR-index van België. Bernard Hensmans, country manager van Monster: “De vraag naar HR-personeel in België loopt voor de achtste maand op rij terug. Het gaat echter om een lichte achteruitgang van de HR-index deze maand, die deels te verklaren is door de vroege start van de paasvakantie. Jaar op jaar wordt deze sector gekenmerkt door een sterke daling ten gevolge van de economische crisis.”
Ook de Europese Monster Employment HR-index daalt met 3 punten of 3,7 procent. Bij een vergelijking op jaarbasis echter is de Europese terugval van de HR-sector minder groot dan in België. Jaar op jaar daalde de Europese index met 26 procent.

Volledige arbeidsmarkt


De Monster Employment Index, de totale barometer van de online-arbeidsmarkt in België, daalde licht met 2,7 procent in april. Jaar op jaar echter daalde de index met 17,1 procent.
Toch is deze daling minder groot dan de voorbije twee maanden. Dit kan erop wijzen dat de achteruitgang van de online-jobmarkt zich stilaan aan het stabiliseren is.
In vergelijking met andere sectoren blijft de sector transport en logistiek de sterkste daler. Opmerkelijk is dat de publieke sector en gezondheids- en welzijnszorg ingaan tegen de algemene trend. In deze sectoren is er vraag naar werknemers.

Over de index


De maandelijkse Monster Employment Index is gebaseerd op een analyse van miljoenen Europese online-werkaanbiedingen gekozen uit een brede, representatieve selectie aan jobpagina’s, bedrijfswebsites en jobwebsites over heel Europa. De index biedt maandelijks inzicht over de Europese, Belgische en HR-online-rekruteringsmarkt.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen