< Terug naar overzicht

Vooruitzichten op aanwervingen beter in Wallonië en Brussel dan in Vlaanderen

Belgische werkgevers werven deze zomer voorzichtig aan. Al behoren de Belgische tewerkstellingsvooruitzichten tot de beste van West-Europa.

Dat blijkt uit de driemaandelijkse rondvraag van uitzendbedrijf Manpower bij 750 Belgische werkgevers. Slechts tien procent van de werkgevers is van plan om het komende kwartaal werknemers aan te werven. Twee procent overweegt medewerkers te ontslaan. 88 procent heeft geen plannen om zijn personeelsbestand uit te breiden of af te slanken.

Opvallend is dat de vooruitzichten in Brussel en Wallonië beter zijn dan die voor Vlaanderen. De tewerkstellingsprognose was in Brussel nog nooit zo hoog sinds het vierde kwartaal van 2008. Wallonië tekent zijn tweede beste score sinds de start van het onderzoek in 2003.

De meeste aanwervingen worden voorspeld in de sector transport en logistiek. Maar ook in de financiële en vastgoedsector blijft de wil om aan te werven hoog, net als in de industrie.

Ondanks de voorzichtige tewerkstellingsintenties behoren de Belgische vooruitzichten tot de beste van West-Europa. Enkel Duitsland doet het beter. Duitse werkgevers waren nog nooit zo optimistisch.

Groeilanden als India en Brazilië vertonen de grootste aanwervingintenties.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen