< Terug naar overzicht

Voorakkoord in banksector

Na lang onderhandelen is eind juni een protocolakkoord voor de duizenden werknemers uit de banksector bereikt. Het akkoord betekent een verbetering voor het personeel, meldt de liberale vakbond ACLVB.

De liberale vakbond is tevreden met de 200 euro ecocheques, die nog eind 2011 zullen betaald worden. Vanaf 1 juli 2012 zullen de mensen die op het sectorbarema betaald worden een permanente verhoging van de loonschalen hebben van 15 euro bruto. Voor de werknemers die boven het sectorbarema betaald worden, is er een recurrente premie van 200 euro voorzien.

Er komt een kader voor de groeiende groep telewerkers en er zullen inspanningen gebeuren in het kader van leeftijdsbewust personeelsbeleid. De brugpensioenregeling wordt verlengd tot juni 2013. Ook komt er een nieuwe functieclassificatie.

Een moeilijk punt blijft de jaarlijkse gratificatie en de daaraan eventueel gekoppelde cafetariaplannen: het omzetten van een dertiende maand in een ander voordeel kan weliswaar een gigantisch voordeel zijn voor het personeel, maar kan ook op een fiasco uitlopen. Er is dus een belangrijke taak weggelegd voor de vakbondsmandatarissen, vindt de liberale vakbond.

Dit alles, samen met een aantal ‘kleinere’ punten, zorgt ervoor dat de liberale vakbond bereid is dit akkoord voor te leggen aan de achterban. “We zullen zien”, aldus Martine Lefèvre, nationaal verantwoordelijke voor de financiële sector. De achterban spreekt zich pas op 22 augustus uit.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen