< Terug naar overzicht

Voka wil loonindexering drastisch hervormen

De Vlaamse werkgevers van Voka willen het systeem van de loonindexering drastisch herdenken. Zij willen de automatische loonindexering loslaten en vervangen door maatwerk per sector of onderneming.

Zegt Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder van Voka: “We moeten durven breken met het verleden als we willen zorgen voor een toekomst waarin onze economie werkgelegenheid en welvaart verschaft voor zoveel mogelijk mensen. En dat betekent de algemene automatische indexering loslaten en vervangen door maatwerk per sector of per onderneming.”
Elk jaar stijgen de Belgische lonen automatisch met een bepaald percentage. “Het perverse is dat dit de consumptieprijzen doet stijgen en dus een negatief effect heeft op de koopkracht, tenzij we weer bijpassen. Een vicieuze cirkel dus. Daarnaast wordt de automatische indexering niet meer gepercipieerd als een opslag. Het effect daarvan op de economie laat zich opnieuw zien in de cijfers van de CRB”, aldus Libeer.
Voka stelt voor te vertrekken van een keuzemenu. “We stellen voor om een enveloppe met keuzemogelijkheden te creëren binnen de aangepaste index. Zo zouden sectoren ervoor kunnen kiezen om in plaats van een loonsverhoging door te voeren, jobs te behouden of te creëren”, licht Libeer toe.
“Een andere mogelijkheid is dat men in functie van specifieke noden van sectoren of bedrijven het bedrag van de index gebruikt voor aanvullend pensioensparen of voor opleiding en vorming. Of er zou een gedeelte van die nieuwe index voorzien kunnen worden om de meerkosten van het nieuw werknemersstatuut op te vangen.”

Bron: Voka

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen