< Terug naar overzicht

Vlerick in top tien ranking Financial Times

Voor het eerst stoot de Vlerick Leuven Gent Management School door tot de top tien van de Financial Times European Business School ranking. De managementschool wint in vergelijking met vorig jaar maar liefst zes plaatsen.

“Onze excellente score in deze gezaghebbende rangschikking bevestigt onze positie als een Europese managementschool van het allerhoogste niveau”, klinkt het enthousiast bij Vlerick. In vergelijking met de ranking van 2007 is de School dan ook zes plaatsen gestegen, wat vooral te danken is aan de opname van het MBA-programma in de wereldwijde MBA-ranking van 2008.
Naast het feit dat de Vlerick Leuven Gent Management School doorgedrongen is tot de Europese top tien, consolideert de School ook haar positie als nummer 1 in België. “We zijn verheugd dat we een voorbeeld kunnen zijn voor onze collega-managementscholen en op die manier de lat voor managementopleidingen in België zeer hoog kunnen leggen.”

Rankings geen doel op zich


Toch is het opklimmen in de rankings voor Vlerick geen doelstelling op zich. “Een hoge ranking is alleen waardevol als die resultaten een weerspiegeling zijn van een voortdurend streven naar kwaliteitsverbetering als gevolg van de eigen strategische objectieven. Rankings zijn vluchtig en onzeker en mogen alleen ernstig genomen worden als ze een stabiele evolutie in de tijd vertonen. Aan de andere kant kunnen rankings ons ook helpen om te focussen op kwaliteit en om een continue verbetering te stimuleren”, nuanceert men.

Methodologie


De Financial Times stelt al voor het vijfde jaar op rij een ranking van Europese managementscholen samen. Deze metarangschikking is gebaseerd op de positie van de managementprogramma’s in vijf andere rankings die eerder dit jaar gepubliceerd werden:
 • de voltijdse MBA-ranking (januari)

 • de deeltijdse MBA-ranking (oktober)

 • de Masters in Management-ranking (september)

 • de ranking van open programma’s (mei)

 • de ranking van executive education programma’s op maat (mei).


 • De FT European Business School-ranking houdt rekening met het aantal programma’s waarmee elke school in deze rankings opgenomen is en met de kwaliteit van de aangeboden programma’s.

  Lees meer over

  Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen