< Terug naar overzicht

Vlaamse overheid haalt streefcijfers kansengroepen niet

Met 2,8 procent allochtone werknemers en 1,2 procent werknemers met een arbeidshandicap zit de Vlaamse overheid nog ver onder de streefcijfers uit haar plan 'Gelijke kansen en diversiteit'. Met dit tempo worden de streefcijfers tegen 2015 niet gehaald, waarschuwt de SERV. Daarom vraagt het dat leidende ambtenaren worden beoordeeld op het halen van streefcijfers voor meer diversiteit.

Het aandeel allochtone personeelsleden bij de Vlaamse overheid is gestegen van 2,7 procent in 2010 naar 2,8 procent in 2011. Dit is ver onder het streefcijfer van 4 procent tegen 2015.

Ook wat werknemers met een arbeidshandicap betreft, zit de Vlaamse overheid ver onder het streefcijfer van 3 procent. In 2011 telde de Vlaamse overheid amper 1,2 procent werknemers met een arbeidshandicap.

“In het Pact 2020 hebben de Vlaamse regering en de sociale partners afgesproken dat de werkzaamheidsgraad van kansengroepen in Vlaanderen elk jaar met één procentpunt moet stijgen. Het blijft dus belangrijk dat de Vlaamse overheid als werkgever hiertoe haar bijdrage levert. Ook in de huidige besparingscontext zijn daar mogelijkheden voor”, zegt Karel Van Eetvelt, voorzitter SERV en Commissie Diversiteit.

De SERV vraagt om leidende ambtenaren te beoordelen op het halen van streefcijfers voor meer diversiteit. Nu blijft het te vaak een vrijblijvend verhaal. Uit een bevraging blijkt bovendien dat Vlaamse ambtenaren meer open staan ten opzichte van holebi’s dan tegenover collega’s van allochtone afkomst.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen