< Terug naar overzicht

Vlaamse jeugdwerkloosheid gedaald

Vlaanderen telde eind juni 219.576 werkzoekenden. Dat is een stijging met 12.580 of 6,1% ten opzichte van vorig jaar. Tussen de verschillende leeftijdscategorieën zijn er grote verschillen. Terwijl de jeugdwerkloosheid daalde, steeg de werkloosheid bij oudere werknemers.

Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) bekendmaakte. De werkloosheid in Vlaanderen is eind juni met 6,1% gestegen ten opzichte van vorig jaar. De werkloosheidsgraad van mannen en vrouwen zit eind juni 2014 met respectievelijk 7,33% en 7,51% op een vergelijkbaar niveau.

Tussen de verschillende leeftijdscategorieën ontwikkelen zich echter grote verschillen. Waar de 50-plussers stijgen met 12,5% en de 25- tot 50-jarigen met 6,4%, duikt de jeugdwerkloosheid onder het niveau van vorig jaar (-3%). Eind juni was 18,1% van de min-25-jarigen werkloos. De grote stijging bij de 50-plussers is onder meer het gevolg van het optrekken van de leeftijdsgrens voor een maxi-vrijstelling naar 60 jaar.

Allochtone werkzoekenden maken nog steeds iets meer dan een kwart uit van de totale geregistreerde arbeidsreserve (25,9%). Opvallend is echter dat de allochtone werkloosheid eind juni op jaarbasis steeg met 3,4%, terwijl de autochtone werkloosheid toenam met 7,1%.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen