< Terug naar overzicht

Vlaamse banenmarkt werkt

De banenmarkt van de VDAB is nu al een groot succes, meldt De Standaard. Er zijn meer kandidaat-bedrijven dan er plaats is op de drie locaties.

Eind september vorig jaar organiseerde de Vlaamse arbeidsdienst VDAB een banenmarkt, op 25 verschillende locaties in Vlaanderen, waarop 1100 bedrijven hun vacatures konden aanbieden aan in totaal 34.000 werkzoekenden. Ongeveer 1000 Waalse werkzoekenden tekenden present op de Vlaamse banenmarkt.

Uit een bevraging van de deelnemers blijkt dat het initiatief een groot succes was. Dat leert het antwoord van Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke, op een parlementaire vraag van Gino De Craemer (N-VA).

Voor 84% van de werkzoekenden voldeed de banenmarkt aan de verwachting en de meesten vonden het initiatief drempelverlagend en kostenbesparend. Ook de deelnemende bedrijven reageerden enthousiast: 75% evalueerde de banenmarkt positief en 95% wenst opnieuw deel te nemen.

De resultaten bevestigen dat de formule effectief werkt. Zo blijkt uit een enquête bij 160 deelnemende bedrijven dat 40% van de openstaande vacatures dankzij contacten op de banenmarkt ingevuld geraakten. Ruim de helft van deze bedrijven heeft op basis van die contacten werkzoekenden opgenomen in de werfreserve.


Op zoek naar andere creatieve wervingsformules? Laat u inspireren door HR Square en de VDAB: Wie slim zoekt, die vindt.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen