< Terug naar overzicht

Virgin ontslaat medewerkers na virtuele kritiek

Luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic heeft dertien leden van het boordpersoneel ontslagen omdat ze op een populaire netwerksite kritiek spuiden op het bedrijf.

De luchtvaartmaatschappij van de Britse miljardair Richard Branson is van mening dat de houding van de personeelsleden ‘totaal ongepast’ was en dat ze de maatschappij ‘in diskrediet’ hebben gebracht.
De drastische maatregel volgt op een onderzoek naar opmerkingen op de netwerksite Facebook over vliegtuigen van Virgin Atlantic op de luchthaven van Londen, over beledigingen aan het adres van passagiers en over geruchten dat de vliegtuigen vol kakkerlakken zitten en viermaal per jaar van motoren wisselen.
“Na een grondig onderzoek hebben we vastgesteld dat dertien personeelsleden op Facebook hebben deelgenomen aan een discussie waarin ze de luchtvaartmaatschappij in diskrediet hebben gebracht en bepaalde reizigers hebben beledigd”, luidt het in een persbericht van Virgin.
“We kunnen niet goedkeuren dat de website gebruikt wordt door de werknemers om kritiek te leveren op de passagiers, die uiteindelijk hun loon betalen. Bovendien bestaan er genoeg interne kanalen om feedback te geven rond het functioneren van het bedrijf”, voegde een woordvoerder eraan toe.
De netwerksite Facebook zou wereldwijd zo’n 110 miljoen gebruikers tellen.

Bron: De Standaard, The Independent

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen