< Terug naar overzicht

Vion brengt vernieuwde Poolstermethode uit

De opleidingsorganisatie Vion vernieuwde haar Poolstermethode, die op een participatieve manier leerbehoeften in bedrijven opspoort.

Leerbehoeften detecteren is een belangrijke stap om tot een efficiënte opleiding te komen: alle ballast in de opleiding overboord, enkel de noodzakelijke kennis en vaardigheden eigen aan het bedrijf moeten in een opleiding aan bod komen. De Poolstermethode vertrekt van een dialoog tussen medewerkers en leidinggevenden om de eigen leerbehoeften te bepalen. Dit participatieve aspect is zeer belangrijk om gemotiveerde deelnemers te krijgen bij opleidingen.


Na tien jaar gebruik in het bedrijfsleven werd de Poolstermethode kritisch geanalyseerd door een werkgroep. Het uitgangspunt bleef gelijk: communicatie over leerbehoeften in twee richtingen, tussen leidinggevenden en medewerkers. De veranderingen situeren zich op twee vlakken: een competentiegerichte aanpak en een gebruiksvriendelijk informatica-instrument.
De vernieuwde Poolstermethode werd reeds in enkele bedrijven toegepast en wordt officieel voorgesteld op de algemene vergadering van Vion op 3 mei. Jan Van Hootegem (Vandemoortele) is gastspreker. Meer info: www.vion.be.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen