< Terug naar overzicht

Vijf krachten beïnvloeden de toekomstige rol en structuur van HR

Lynda Gratton, professor aan de London Business School en HR-goeroe, onderzocht met haar denktank van 200 managers uit 20 verschillende organisaties de verschillende toekomstmogelijkheden voor HR.

Ze vonden vijf krachten die de komende twee decennia een verregaand effect zullen hebben op de rol, de verantwoordelijkheden en de structuur van HR.

Technologie:
Steeds hogere computersnelheden, betere programma’s en efficiëntie zorgen ervoor dat steeds complexere ‘business analytics’ mogelijk worden, het ‘Nieuwe Werken’ een grote vlucht neemt, en er betere mogelijkheden voor samenwerkingsverbanden en innovatie komen.

Globalisering:
De groei van nieuwe economieën zal leiden tot kennisuitwisseling op mondiaal niveau, terwijl het onderwijs in veel landen niet tot het vereiste competentieniveau opleidt. Dit zal betere in-house trainingsmogelijkheden nodig maken. Tegelijkertijd kunnen we verwachten dat innovatie op mondiaal niveau zal plaatsvinden. In een wereld waarin de economieën steeds meer met elkaar verweven raken, blijven economische schokgolven bestaan of worden deze zelfs groter. Dit maakt het noodzakelijk om bedrijven te versterken, zodat ze stevig in hun schoenen staan en tegen een stootje kunnen.

Demografie:
Werknemers uit vijf generaties tegelijkertijd op het werk biedt kansen en bedreigingen. Ondertussen zal de vergrijzende beroepsbevolking in de ontwikkelde wereld leiden tot veel vraagstukken op het gebied van werken, met name op het gebied van pensionering. Anderzijds zal generatie Y steeds weer nieuwe aspiraties en behoeften ontwikkelen die begrepen en gemanaged moeten worden.

Maatschappelijke trends:
De maatschappij verliest steeds meer het vertrouwen in grote bedrijven en instellingen. Het groeiende vertrouwen in kleinere en middelgrote ondernemingen leidt ertoe dat de meer getalenteerde mensen gaan werken bij start-ups, joint ventures en samenwerkingsverbanden. De nadruk zal komen te liggen op het “ecosysteem” van talent.

Duurzaamheid:
We kunnen verwachten dat er een steeds grotere nadruk op duurzaamheid komt te liggen. Dit heeft effect op mobiliteit, woon-werkverkeer en reizen. Meer werk zal vanuit huis verricht worden en teamwork zal meer virtueel gedaan worden.

Bron: P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen