< Terug naar overzicht

Vier op vijf Vlaamse knelpuntvacatures geraken ingevuld

De noodkreten over onvindbare kandidaten voor sommige jobs moeten gerelativeerd worden. Dat blijkt uit berekeningen van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding. De VDAB vond in 2006 voor de meest gezochte knelpuntenberoepen in vier op vijf gevallen een geschikte kandidaat.

Een deel van de openstaande vacatures geraakt moeilijk ingevuld. Dat geeft aanleiding tot verwijzingen naar de zogenaamde mismatch op de Vlaamse arbeidsmarkt: ondanks de vele duizenden personen die elke maand in de werkzoekendenstatistieken figureren, slagen sommige bedrijven er niet in voldoende personeel te vinden. U kent dat, de knelpuntberoepen.

De VDAB toont echter aan dat het fenomeen enige nuancering verdient. “De werkloosheidscijfers zijn het saldo van een continue stroom van en naar het werkzoekende segment van de arbeidsmarkt en het betreft dus allesbehalve steeds dezelfde personen”, lezen we in de recente publicatie ‘VDAB Ontcijfert’. “Bovendien geraken de meeste vacatures wel vlot afgehandeld en worden zelfs knelpuntberoepen grotendeels ingevuld.”

De VDAB onderzocht de situatie voor de zeven knelpuntberoepen waarvoor de dienst in 2006 de meeste vacatures ontving. Het gaat om particuliere en professionele schoonmakers, metselaars, magazijniers, schijnwerkers-timmerlui, chauffeurs van trucks met oplegger en distributiechauffeurs. Uiteindelijk vond de VDAB voor gemiddeld 83% van de ruim 47.000 vacatures een geschikte kandidaat. Dat is amper minder dan het algemene invullingpercentage (85,4%) dat eind 2006 door de VDAB gerealiseerd werd.

Ook de resterende 17% werd vaak ingevuld: de werkgever vond dan via een ander kanaal een oplossing. Slechts 3,5% van de knelpuntvacatures werd ingetrokken omdat geen geschikte kandidaat opdook. Maar zelfs dan is er vaak nog een ‘plan B’. De werkgever doet bijvoorbeeld een beroep op een werknemer zonder de geschikte kwalificaties. Die wordt dan op de werkvloer bijgeschoold. Zo worden de knelpuntberoepen ook ‘kansenberoepen’ voor groepen die anders moeilijk aan de bak komen, zoals lager geschoolden en allochtonen.

De VDAB erkent wel dat een verdere daling van de werkloosheid de knelpunten kan doen toenemen. Dit verhaal illustreert volgens de dienst “duidelijk de nood aan een diversiteitbeleid met betere inschakelingmogelijkheden voor kansengroepen en het belang van onder meer vorming en opleiding”. Bij dit laatste moet niet alleen meer aandacht gaan naar onderwijs (voor sommige beroepsgroepen liggen de kiemen voor een krappe arbeidsreserve al in het secundair onderwijs, waar het aantal leerlingen in bepaalde – technische – richtingen eigenlijk te beperkt is), maar ook daarna is het belangrijk dat de competenties van werkenden en werkzoekenden aansluiten bij de veranderende vereisten in het beroep. Volgens de VDAB telt Vlaanderen zowel voor werkenden als voor werkzoekenden heel wat opleidingsinstanties, maar zijn er ook op de werkvloer “mogelijkheden en kansen om op een tijdsefficiënte wijze nieuwe vaardigheden te verwerven”.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen