< Terug naar overzicht

Vernieuwing Labels Gelijkheid Diversiteit

De minister van Werk en Gelijke Kansen Joëlle Milquet heeft de 'Labels Gelijkheid Diversiteit' uitgereikt. De betrokken organisaties zetten hun engagement in de uitwerking van een beleid van non-discriminatie en diversiteit verder.

Twee ondernemingen, NMBS en Boulot, kregen een vernieuwing van hun label voor twee bijkomende jaren. Deze twee organisaties behaalden in maart 2007 het label voor een jaar, in het kader van het pilootproject 'Label Gelijkheid Diversiteit'. Het Adviescomité was positief, zodat een vernieuwing werd toegekend.
Voor tien andere organisaties werd het label bevestigd voor de twee volgende jaren. Deze organisaties hadden in 2007 eveneens het label ontvangen in het kader van het pilootproject, voor een periode van drie jaar.
Deze tien organisaties zijn:
Belgacom, Age d'Or Services, de Stad Gent, OIVO, de Stad Leuven, Ethias Verzekeringen, Sodexo, de Stad Luik, Randstad en de Federale Politie.
Al deze betrokken organisaties geven op die manier blijk van hun engagement in de uitwerking van een beleid van non-discriminatie en diversiteit binnen hun onderneming.

Het Label


De minister van Werk maakte van de uitreiking gebruik om te herinneren aan de grote lijnen van haar beleid in dit domein. Ze benadrukte eveneens het belang van het voortzetten van het pilootproject 'Label Gelijkheid Diversiteit'. Dit project werd gelanceerd in 2006 met als doel het bestrijden van discriminaties door het versterken van de diversiteit in de ondernemingen. Het label moedigt de uitwerking aan van concrete acties ten gunste van de gelijkheid man-vrouw, personen van buitenlandse origine, personen met een handicap en werknemers van 50 jaar en ouder.
Het 'Label Gelijkheid Diversiteit' onderscheidt zich doordat het management-, verbeter- en auditconcepten in zich verenigt. Het vertrekt vanuit de realiteit op het terrein, die moet worden verbeterd. Het label is dan ook een proces. Het werkt het opstarten van een project in de hand en helpt vooruit op de weg naar diversiteit, en dit met aangepaste middelen.

Meer informatie over het label, waaronder ook een handige gebruiksaanwijzing, vindt u op de website van de FOD WASO, onder het thema Diversiteit en Gelijke Kansen, zie 'Label Gelijkheid Diversiteit'

Bron: Nieuwsbrief FOD WASO, oktober 2008.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen