< Terug naar overzicht

Vergrijzing heeft weinig invloed op samenstelling personeelsbestand

Uit de wereldwijde Work Place Survey van RHI Management Resources bij 1150 HR- & financieel managers blijkt dat de vergrijzing op dit moment weinig impact heeft op de samenstelling van het personeel. Toch erkent de ruime meerderheid van de ondervraagde managers dat leeftijd een belangrijk gegeven is op de huidige arbeidsmarkt.

Met betrekking tot het rekruteringsbeleid zegt de meerderheid van de managers geen onderscheid te maken op basis van leeftijd, maar de samenstelling van het personeel toont een ander plaatje. Voor financieel projectmanagement – zijn eigen activiteit – ziet RHI Management Resources nochtans duidelijke kansen voor profielen ouder dan 45 jaar. Doorslaggevend daarvoor zijn de toenemende tekorten in bepaalde financiële beroepen, maturiteit, ervaring, specifieke technische kennis en flexibiliteit van 45-plussers.


In België is 2% van de financiële medewerkers ouder dan 45 jaar (wereldwijd is dit 5,9%). Van de ondervraagde Belgische managers beweert 60% voorbereid te zijn op de vergrijzing (wereldwijd is dit 67%). Voorts zegt 52% van de managers in België geen onderscheid te maken op basis van leeftijd bij rekrutering (31% zegt dit wel te doen). Ten slotte bevestigt
76% van de Belgische respondenten dat leeftijd een belangrijk thema is op de arbeidsmarkt.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen