< Terug naar overzicht

Vergadering plannen kost veel tijd

Vergaderingen plannen kost managers en administratief personeel gemiddeld bijna vijf uur per week. En inefficiënt vergaderingen kost de nationale economieën elk jaar miljarden.

Dit komt naar voren uit een internationale enquête van onderzoeksbureau LMRMC. De onderzoekers kregen info van 2500 professionals uit het bedrijfsleven in administratieve en managementfuncties in het VK, de VS, Frankrijk, Duitsland en Scandinavië (500 mensen per regio).

Tijdverlies


Naar eigen zeggen hebben die gemiddeld zeven vergaderingen per week en zijn ze met het inplannen daarvan gemiddeld 4,9 uur kwijt.
En aangezien de meeste vergaderingen vier à vijf deelnemers hebben, gaat er met name veel tijd heen met het afstemmen van agenda’s op elkaar. Volgens de onderzoekers zijn er voor de gemiddelde manager op jaarbasis duizenden euro’s salaris met al dat tijdverlies gemoeid.

Agendasystemen


Overigens bestaan er agendasystemen die het plannen van vergaderingen kunnen vereenvoudigen, maar die worden slechts door een minderheid van het administratief personeel (34 procent) en de managers (27 procent) gebruikt.
Managers plannen hun vergaderingen liever per e-mail (34 procent). Ook 30 procent van het administratief personeel verkiest deze methode.

Bron: Gids online

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen