< Terug naar overzicht

Veel relaties op werkvloer

Eén op tien Amerikaanse werknemers zegt een oogje te hebben op een collega, nog veel meer hadden ooit een relatie met een collega. De hoge werkdruk en de lange dagen werken de gevoelens voor collega's nog eens extra in de hand. Dit blijkt uit een peiling die 6000 Amerikaanse werknemers bereikte.

Ruim 40% van de respondenten op de peiling van CareerBuilder.com bleek wel eens een relatie met een collega te hebben gehad. Van die relaties eindigde meer dan een derde in een huwelijk.
Een derde van de respondenten gaf aan om uiteenlopende redenen de relatie niet bekend te willen of kunnen maken. Ongeveer 20% verklaarde dat dit kwam omdat het over een relatie met een getrouwde collega ging en 27% omdat ze een relatie met een hoger geplaatste persoon hadden. Vrouwen gaan trouwens veel vaker een verhouding aan met iemand die hoger op de carrièreladder staat dan mannen.


Toch blijken relaties op de werkvloer vaak te ontstaan op het moment dat collega's elkaar buiten het werk tegenkomen. Dat was bij 12% van de ondervraagden althans het geval. Ook de lunch, de bedrijfsborrel en overwerk zijn situaties waarin veel relaties ontstaan.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen