< Terug naar overzicht

VDAB vraagt feedback aan werkgever na sollicitatie

Vanaf juli moeten bedrijven verplicht aan de VDAB feedback geven over sollicitaties van werkzoekenden die de Vlaamse arbeidsbemiddelaar begeleidt.

De verplichte feedback komt er vanaf juli, wanneer de VDAB in het kader van de staatshervorming niet alleen verantwoordelijk wordt voor de begeleiding van werklozen, maar ook voor de controle en eventuele sanctionering van hun zoekgedrag. Op dit moment is dat nog in handen van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).

De verzamelde informatie moet de VDAB toelaten sollicitanten beter te begeleiden. “Wat wij gaan doen, is heel gericht vacatures selecteren voor de mensen die we begeleiden, op basis van het profiel en de competenties die ze hebben. Op die manier helpen we hen én de bedrijven die op zoek zijn naar goede kandidaten beter”, zegt Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB.

Hoe de bedrijven concreet feedback zullen moeten geven over kandidaten die de VDAB selecteerde, is nog niet duidelijk. “Het belangrijkste is dat het op een lichtvoetige, niet-administratieve manier gebeurt. Het zwaartepunt zal online liggen”, zegt Leroy.

Het systeem van verplichte sollicitatiefeedback bestaat al voor vijftigplussers.

Bron: De Morgen

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen