< Terug naar overzicht

VDAB schakelt Vedior Interim in voor begeleiding langdurig werklozen

Vedior Interim staat sinds eind januari in voor de begeleiding van langdurig werklozen in hun zoektocht naar werk. De VDAB heeft het kantoor daarom verzocht. Het is de eerste keer dat de VDAB een dergelijk project uitbesteedt.

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding staat zelf enkel nog in voor de selectie en trajectbepaling van de kandidaten. Dat hij de eigenlijke begeleiding aan externe organisaties uitbesteedt, is nieuw en baanbrekend. Vedior Interim heeft de nodige expertise in het begeleiden en tewerkstellen van specifieke doelgroepen op de arbeidsmarkt, zoals langdurig werkloze jongeren in het kader van Instant A, 50-plussers binnen het pas opgerichte Vedior Senior Careers en in diverse samenwerkingsprojecten met lokale en regionale overheden. Het kantoor zal over een periode van 18 maanden de begeleiding verzorgen van 440 werkzoekenden in de regio Gent en 345 in Vlaams-Brabant.

Op basis van een oriënteringsprogramma waaraan langdurig werkzoekenden deelnemen, selecteert de VDAB de kandidaten. Tijdens het oriënteringsprogramma zoekt de VDAB een type baan dat voor de kandidaat haalbaar en wenselijk is en stelt hij een actieplan of traject voor. Daarin is bijvoorbeeld plaats voor sollicitatietraining, beroepsgerichte opleiding, persoonsgerichte vorming en begeleiding op de werkvloer. Vedior Interim kan in samenspraak met de werkzoekende en de VDAB het traject bijsturen of heroriënteren. Voor 70% van de kandidaten zal het uitzendbedrijf een traject uitstippelen dat de competenties van de kandidaat-werknemer versterkt. Voor het project voorziet Vedior Interim in begeleiders die elk ongeveer 30 kandidaten volgen. Het succes van het project wordt gemeten op zes, zeven en acht maanden na het beëindigen van het traject. De VDAB gaat dan na welk percentage effectief aan het werk is.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen