< Terug naar overzicht

VDAB ontving recordaantal vacatures

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) ontving vorige maand 30.823 vacatures. Dat is 42,1 procent meer dan in mei 2010. Nooit eerder werden er tijdens een maand zoveel nieuwe vacatures gemeld.

Ook de voorbije twaalf maanden werd een recordcijfer van 291.962 vacatures ontvangen. Dat is bijna een derde meer dan in dezelfde periode een jaar geleden. In vergelijking met april 2011 steeg het aantal vacatures met 24,4 procent.

De toename is vooral te merken bij het gewoon circuit. De vraag naar hogergeschoolden (bachelors of masters) kent de grootste stijging (+36,4 procent). Ook de vraag naar vacatures waarin een laag studieniveau (lager niveau dan hoger secundair onderwijs) wordt gevraagd of waarin de werkgever geen studievereisten vermeldt, blijft sterk groeien (+29,9 procent).

De best scorende sectoren zijn de autosector (+157,2 procent), gevolgd door machinebouw (+88,6 procent) en metaal (+69,7 procent). De best scorende beroepsgroepen zijn ingenieurs (+71,1 procent) en informatici (+70,9 procent).

Bron: VDAB

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen