< Terug naar overzicht

VDAB ontving in juni meer dan 28.000 vacatures

In juni 2011 ontving de VDAB 28.328 vacatures. Dat is 9,2 procent meer dan in juni 2010. Toch een kanttekening: ten opzichte van mei 2011 is er een daling van het aantal ontvangen vacatures met 8,1 procent, terwijl we de vorige jaren in juni telkens een stijging zagen ten opzichte van de maand voordien.

De huidige daling is niet onlogisch, gezien het zeer hoog aantal ontvangen vacatures in mei. Toen steeg het aantal vacatures met 24,4 procent in vergelijking met april. Tijdens de voorbije twaalf maanden ontving de VDAB 294.347 vacatures. Dat is bijna een derde meer dan in dezelfde periode een jaar geleden (juli 2009 – juni 2010) en het is opnieuw een record.

De vraag naar hoger geschoolden (bachelors of masters) kent de grootste stijging (+34,9 procent). In vergelijking met vorig jaar kwamen er procentueel gezien opvallend meer vacatures binnen voor onder meer ingenieurs, informatici, tekenaars en bewakers. Ook de vraag naar economen, magazijniers en metaalbewerkers is gestegen.

De vraag naar leerkrachten in het secundair onderwijs en ‘ander onderwijs’, medicus en arbeider scheikunde kende een daling.

Bron: VDAB

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen