< Terug naar overzicht

VDAB en Unizo gaan op bedrijfsstage bij elkaar

Op 16 maart ondertekenden de gedelegeerd bestuurders van de VDAB en Unizo, Fons Leroy en Karel Van Eetvelt, een samenwerkingsprotocol voor de uitwisselingsstages van werknemers van de VDAB en Unizo en van Unizo-leden.

Met deze bedrijfsstages willen de VDAB en Unizo meer inzicht verwerven in het bedrijfsleven en de werking van de VDAB.
Op 10 mei geven de topmannen van de VDAB en Unizo het voorbeeld met een stage in beide organisaties. Dit is meteen ook de start van de samenwerking.

Wisselstages Fons Leroy en Karel Van Eetvelt


Op 10 mei loopt Fons Leroy een halve dag stage in de kmo Made in Inox in Watou (Poperinge). Bedoeling is dat de gedelegeerd bestuurder van de VDAB 'aan den lijve' ondervindt hoe een doorsnee werkdag in een kmo verloopt.
Op dezelfde dag volgt Karel Van Eetvelt het reilen en zeilen in de werkwinkel van Ieper, om zo de VDAB-werkzoekendenwerking beter te leren kennen.
Door de stage trachten beide topmannen het beleid van de VDAB en Unizo beter te kunnen afstemmen op de arbeidsmarkt, meer bepaald voor de kmo’s.

Bedrijfsstages


De VDAB-medewerkers krijgen de kans om een ervaringsstage te volgen in een kmo die lid is van Unizo om zo meer inzicht in het bedrijfsleven te verwerven.
De medewerkers van Unizo en de Unizo-leden krijgen de kans om een ervaringsstage bij de VDAB te volgen om de VDAB en zijn manier van werken beter te leren kennen.
De aard en de duur van de stage kunnen verschillen, afhankelijk van de doelstelling van de stagiair. De individuele stagedoelstellingen worden via een voorbereidend gesprek vastgelegd tussen stagiair en rechtstreekse chef.
Later worden de uitwisselingsstages van de VDAB uitgebreid met VOKA.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen