< Terug naar overzicht

VDAB en Syntra naar een gezamenlijk opleidingscentrum?

Starten de VDAB en het vormingscentrum Syntra een gemeenschappelijk opleidingscentrum? Het is een vraag die in Sint-Truiden onderzocht wordt op vraag van burgemeester Ludwig Vandenhove.

Aanleiding van de vraag is de verhuizing van het VDAB-opleidingscentrum uit de vroegere gebouwen van het gemeenschapsonderwijs aan de Vliegveldlaan in Sint-Truiden. Daar komt vanaf 1 september een Freinetschool. Vandenhove pleit voor de bundeling van een aantal opleidingen tot één gemeenschappelijk opleidingscentrum in Zuid-Limburg en Sint-Truiden. Het aanbod aan potentiële cursisten moet erdoor kunnen verhogen. “Op mijn voorstel hebben de VDAB en Syntra de nodige contacten gelegd. Het is de bedoeling dat beide instellingen gebruik zouden maken van eenzelfde infrastructuur waarin de VDAB-cursisten overdag en de deelnemers aan Syntra-opleidingen ’s avonds les kunnen volgen,” stelt burgemeester Vandenhove.

Syntra heeft op dit moment nog een aanbod in Zuid-Limburg en zou cursussen kunnen geven zonder met bestaande centra voor volwassenenonderwijs in concurrentie te treden. Ook andere opleidingsprojecten, uit de private sfeer, zouden in het gemeenschappelijke centrum onderdak kunnen vinden. Hetzelfde geldt voor projecten uit de sociale economie, die in Limburg stilaan doorgang vinden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen