< Terug naar overzicht

VDAB en StepStone slaan de handen in elkaar

Sinds 1 augustus zet StepStone elke dag zowat 800 vacatures op www.vdab.be. De VDAB en StepStone hebben deze overeenkomst ondertekend om werkzoekenden via de VDAB-website meer kansen te bieden om een geschikte baan te vinden. Een opmerkelijk gecombineerd privé- en openbaar initiatief voor werkgevers en werkzoekenden.

Met de samenwerking met de VDAB wil StepStone ondernemingen via één enkel beheersinstrument een wervingsplatform bieden waarmee ze naargelang het gezochte profiel – van bedrijfsleider tot arbeider - de juiste doelgroep kunnen aanspreken. Met de ontwikkelde technologie krijgen de internetgebruikers via hun zoekopdracht op de VDAB-website rechtstreeks en duidelijk toegang tot bepaalde vacatures van StepStone. Deze worden geselecteerd op basis van het profiel van de VDAB-bezoeker, meestal van hoger secundair, technisch of beroepsonderwijsniveau.


Ook voor de werkgever biedt deze werkwijze interessante voordelen. Een bedrijf kan met succes immers totaal uiteenlopende profielen aantrekken, via één kanaal. Of een werkzoekende nu solliciteert via de VDAB-website of via de site van StepStone, voor de werkgever gebeurt het beheer op dezelfde manier en dezelfde plaats.


“StepStone wil er vooral voor zorgen dat er zo weinig mogelijk tijd verstrijkt tussen het plaatsen van een vacature op de website en de dag waarop de functie daadwerkelijk wordt ingevuld. De groep legt dan ook graag links naar bekende websites (zoals VDAB, Google,…) om zo zijn werkaanbiedingen toegankelijker te maken voor de juiste doelgroep”, aldus Jan Heiremans, Group Operations Director van StepStone. StepStone is een pionier inzake on-linerekrutering en legt zich intussen al bijna tien jaar toe op dit type van werkaanbiedingen. Dagelijks worden gemiddeld zowat 5000 vacatures aangeboden via de website www.stepstone.be.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen