< Terug naar overzicht

VBO weerlegt ABVV-kritiek omtrent vormingsinspanningen

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) beschuldigt er de socialistische vakbond ABVV van een onvolledig beeld te schetsen van de vormingsinspanningen die de bedrijfswereld zich volgens het VBO getroost.

“Het ABVV baseert zich voor zijn uitspraken onder meer op de gegevens van de sociale balans”, zo stelt de persmededeling van het VBO. “De cijfers die het ABVV aanhaalt, moeten nog worden verhoogd met de vormingsinspanningen die door sectorfondsen georganiseerd worden en die volledig betaald worden door een werkgeversbijdrage (0,2% à 0,3% van de loonmassa, de vormingsinspanningen op de werkvloer die uitsluitend ten laste van de werkgever vallen (bij de installatie van nieuwe machines bijvoorbeeld worden personeelsleden op kosten van de werkgever opgeleid om deze te kunnen bedienen),
en de vormingsinspanningen van ondernemingen die geen sociale balans moeten invullen en dus niet in de statistieken zijn opgenomen. Bij de berekening van de volledige vormingsinspanningen van de ondernemingen, zal men moeten vaststellen dat de engagementen van het interprofessioneel akkoord in de praktijk wel degelijk gerespecteerd worden. Trouwens, in de schoot van de Nationale Arbeidsraad werken vakbonden en werkgevers momenteel aan een nieuw meetinstrument dat nu net de lacunes bij de meting van de vormingsinspanningen via de sociale balans moet wegwerken. Zou het ABVV niet beter de resultaten van deze werkzaamheden afwachten in plaats van nu al mist te spuien?”, vraagt het VBO zich af. “De misleidende informatie vanwege het ABVV is vanzelfsprekend ook niet van die aard om over de vormingsproblematiek een sereen gesprek te hebben”.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen