< Terug naar overzicht

Vanaf juni vier maanden ouderschapsverlof

Het Koninklijk Besluit over de uitbreiding van het ouderschapsverlof van drie naar vier maanden verschijnt op 1 juni 2012 in het Belgisch Staatsblad. Vanaf dan zal het ouderschapsverlof aangevraagd kunnen worden.

De Ministerraad besliste in maart om het ouderschapsverlof te verlengen met één maand per kind jonger dan 12 jaar. Deze maand zal vergoed worden voor kinderen geboren of geadopteerd na 8 maart 2012.

De optrekking van het ouderschapsverlof van drie naar vier maanden is een gevolg van een Europese richtlijn die de regering in een wet moet omzetten.

Ouderschapsverlof kan door beide ouders worden opgenomen tot het kind 12 jaar is. Ouderschapsverlof kan zowel voltijds, halftijds als in een systeem van één vijfde worden opgenomen.

Volgens het voorstel zou voor alle kinderen, geboren na 8 maart 2012, vier maanden voltijds ouderschapsverlof mogelijk zijn met een maandelijkse premie van 693 euro, betaald door de RVA. Voor alle kinderen geboren voor 8 maart van dit jaar en dat tot de leeftijd van 12 jaar zou vier maanden ouderschapsverlof mogelijk zijn, maar zonder vergoeding voor de vierde maand. De vierde maand ouderschapsverlof zal worden gelijkgesteld voor het pensioen.

Bron: Kabinet van de minister van Werk en van de staatssecretaris van Sociale Zaken

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen