< Terug naar overzicht

Vakbonden tevreden over staking

De drie grote vakbonden laten weten dat ze tevreden zijn met het verloop van de staking. Ze pleiten nu voor ernstig overleg om de regeringsmaatregelen bij te sturen.

“Een succes”, zo noemde ACV-voorzitter Marc Leemans de algemene staking van maandag 30 januari. “De actie is zeer goed opgevolgd. De mensen zijn vastberaden. Ik heb heel wat piketten bezocht en de mensen zijn echt wel vastberaden om een duidelijk signaal te geven. De mensen pikken het niet dat vooral de werknemers opdraaien voor de maatregelen om uit de crisis te geraken en andere inkomensgroepen niet.”

Volgens ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw hebben de vakbonden met het succes van de actie de kritiek gepareerd op de nationale staking. Tegenover de VRT stelde De Leeuw dat de mensen massaal en gedisciplineerd de stakingsoproep hebben gevolgd. “De regering moet dit signaal horen en het onevenwichtige begrotingsakkoord bijsturen.”

“De dreiging van de indexsprong kunnen afwenden, betekent voor mij dat de staking al grotendeels gelukt zou zijn”, reageert Jan Vercamst, voorzitter van de liberale vakbond ACLVB.

De vakbonden willen nu een bijsturing van het regeerprogramma.

Bron: De Standaard/ACLVB

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen