< Terug naar overzicht

Vakbonden keuren ontwerpakkoord bouw goed

De Algemene Centrale van het ABVV heeft het ontwerpakkoord voor de bouwsector goedgekeurd met 70 procent van de stemmen. Afgelopen zaterdag keurde ACV Bouw-Industrie & Energie (ACV-BIE), de grootste vakbond in de bouw, ook al het ontwerpakkoord goed met 93 procent van de stemmen. De liberale vakbond ACLVB keurde het ontwerp maandag goed.

De werkgevers keurden het ontwerpakkoord eerder al goed.De vakbondsafgevaardigden verdedigden de cao bij hun achterban als “een minimaal akkoord”, omwille van de zwakke loonstijging van 0,3 procent begin 2012.

Positief voor de vakbonden is onder meer de verbetering van de mobiliteit- en verplaatsvergoedingen, invoering van anciënniteitverlof en inperking van de carenzdagen voor arbeiders. Ook dat er geen ‘bijkomende flexibiliteit’ gevraagd wordt, bestempelen ze als positief.

De werkgevers spraken van “een evenwichtig akkoord, na moeilijke en lange onderhandelingen”. Nu alle sociale partners het ontwerp goedkeurden, zal het het cao-akkoord op 1 juni ondertekend worden.

Bron: De Morgen/De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen