< Terug naar overzicht

Vakbonden FOD Financiën dreigen met acties

Het gemeenschappelijk front van de vier vakbonden van de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën overhandigde gisteren bijna 13.000 handtekeningen aan het kabinet van minister van Financiën Didier Reynders (MR). Ze zijn tegen het Coperfin-plan.

De ambtenaren van de FOD Financiën zijn tegen het Coperfin-hervormingsvoorstel van de regering. Volgens de vakbonden dreigt een escalatie van het conflict als minister Reynders en de minister van Ambtenarenzaken Luc Van den Bossche (sp.a) de gesprekken over de personeelsorganisatie niet heropenen.
De christelijke (CCOD), socialistische (ACOD), vrije (NUOD) en liberale (VSOA) vakbond van Financiën verwierpen op 15 januari met een gezamenlijke schriftelijke mededeling het plan-Reynders-Van den Bossche. Gisteren leverden de bonden de petitie af waarmee ze hun bezwaren nogmaal kracht willen bijzetten. Zij zeggen bereid te zijn te onderhandelen over een aantal verbeteringen in de starre organisatie van Financiën, maar ze verwijten de ministers dat ze goede procedures, zoals het examensysteem van het departement, wegwerpen en vervangen door een systeem van willekeur. Zij vrezen de herinvoering van de politisering. De bonden hebben ook problemen met het systeem van competentietests en met de loonvoorstellen. De actiebereidheid is groot, zo verzekeren zij. Minister Reynders wenst voorlopig geen commentaar te geven.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen