< Terug naar overzicht

Vakbonden beslissen volgende maand over nieuwe acties

De komende weken zijn er geen stakingen of protestacties meer tegen de regeringsmaatregelen. De socialistische vakbond ABVV beslist op 13 januari of er een nieuw actieplan komt. Ook de christelijke vakbond ACV zal tot dan geen actie ondernemen. Zo willen ze het sociaal overleg een kans geven.

“Wij willen in elk geval het overleg alle kansen geven, maar dan wel op voorwaarde dat dit geen klucht wordt”, luidt het bij het ABVV. “Indien we vaststellen dat de regering en de werkgevers rond deze essentiële punten geen opening creëren, dan komt er een nieuw actieplan in gemeenschappelijk vakbondsfront.”

De socialistische vakbond herhaalt zijn doelstellingen. Zo moet er een alternatief komen voor de indexsprong die de sectoren de mogelijkheid geeft ook over lonen te onderhandelen. In het kader van het eindeloopbaandossier moet voor de lange loopbanen en zware beroepen verder de mogelijkheid bestaan om voor 60 jaar geheel of gedeeltelijk uit de loopbaan te stappen. Daarnaast vragen ze een rechtvaardige fiscaliteit en een investerings- en herstelbeleid met kwaliteitsvolle banen.

Ook ACV beslist op 13 januari of de toegiften van de regering al dan niet volstaan.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen