< Terug naar overzicht

Vakantie: veel beter in Europa

Een enquête van de banensite Monster onthult grote verschillen in het aantal jaarlijkse vakantiedagen tussen Europa en Noord-Amerika. Een meerderheid van de Europese werknemers heeft minstens 26 dagen vakantie, in de VS prijst slechts 1% zich zo gelukkig.

Op de vraag: “Hoeveel vakantiedagen heeft u op jaarbasis?” antwoordden wereldwijd 86.000 surfers. De resultaten tonen grote verschillen tussen de Verenigde Staten en Europa. Terwijl 82% van de Europeanen 21 vakantiedagen of meer per jaar heeft, geeft slechts 13% van de Amerikanen aan over zoveel vakantiedagen te beschikken. Van de Europese werknemers heeft 61% minstens 26 vakantiedagen per jaar, tegenover slechts 1% van de Amerikanen.
Frankrijk, Duitsland en Zweden hebben het hoogste aantal respondenten (meer dan 90%) die beweren over 26 vakantiedagen of meer te beschikken. Finland en Nederland volgen met respectievelijk 59 en 47%. Met slechts 1% van de Amerikanen en 11% van de Canadezen die over 26 vakantiedagen of meer kunnen beschikken, hebben de werknemers in die landen het duidelijk moeilijker. Ook Spanje en Italië tellen minder vakantiedagen: 28% van de respondenten beweert maximaal 15 vakantiedagen per jaar te hebben. Beide landen hebben wel een groter aantal officiële verlofdagen dan de andere Europese landen.
Eerder dit jaar legde een andere enquête van Monster een werkcultuur van lange dagen en weken bloot. Ruim 57% van de Europese respondenten zegt meer dan 40 uur per week te werken, bijna 20% geeft aan zelfs meer dan 50 uur per week te presteren. In de VS gaf 71% van de respondenten aan dat ze meer dan 40 uur per week presteren. Meer nog: 57% vindt zichzelf overwerkt en 80% is ongelukkig met zijn werk/leven-balans.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen