< Terug naar overzicht

Vakantie niet langer ontspannend

We zijn ruim vier maanden ver in het werkjaar en het vakantieseizoen begint – ook wel door het vakantieweer – te lonken. Maar indien u verwacht dat u uitgerust, fris en helemaal opgeladen zal terugkeren van vakantie, vergist u zich.

Onderzoek bij meer dan 2000 managers door rekruteringsfirma Hudson toont aan dat meer dan een derde van de respondenten ook op vakantie bereikbaar moet zijn, ondanks de erkenning dat een complete onderbreking het enige middel is om iemands batterijen volledig op te laden. Een kwart geeft dan ook toe meer gestresst te zijn na de vakantie dan ervoor. Dat is niet onbegrijpelijk als men weet dat een derde van de managers op zijn minst een deel van de vakantie spendeert aan het dagelijks contacteren van het kantoor. Niet geheel onverrassend geldt dit slechts voor 14% van de niet-managers. Bij hen daalt het percentage met meer stress na dan voor de vakantie dan ook tot 16%.

Intrigerend is wel dat volgens dit onderzoek managers verwachten vaker verlof te kunnen nemen dan niet-managers. Meer dan de helft van de managers verwacht zowel een lange vakantie als een lang weekend te kunnen opnemen (tegenover 44% van de niet-managers). Niet-managers denken in grotere mate dat ze enkel verlengde weekends kunnen opnemen (22% tegenover 18%).

Bijna de helft van de ondervraagden krijgt meer dan 11 vakantiedagen per jaar. Maar meer dan de helft gebruikt niet alles op. Bijna een derde neemt amper de helft van de toegekende dagen op. Een vijfde slaagt er niet in op andere dagen dan vrijdag of maandag verlof te nemen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen