< Terug naar overzicht

Vacatureaanbod blijft dalen

In februari ontving de VDAB 22.978 vacatures. Dat is 11 procent minder dan in februari 2011. Het stijgingsritme over twaalf maanden blijft dalen. Ook in vergelijking met januari 2012 daalde het aanbod, maar dat is niet uitzonderlijk voor een kortere maand.

Met 303.357 ontvangen vacatures de voorbije twaalf maanden was 2011 een recordjaar wat betreft het aantal vacatures in Vlaanderen. Maar de crisis maakt een einde aan die trend. “De top van de vacaturemarkt ligt achter ons”, aldus de VDAB.

De gezondheidssector heeft nog steeds veel vacatures. Zo steeg het aantal vacatures er met 19 procent de voorbije twaalf maanden. Ook de sectoren ‘ontspanning, cultuur en sport (873 vacatures, + 44 procent) en de telecomsector (1529 vacatures, +0,5 procent) houden stand.

Per beroepsgroep steeg vooral de vraag naar secretaresses/dactylografen (25 procent). Ook technisch geschoolden, de klassieke knelpuntberoepen, blijven gegeerd.

De vraag naar chauffeurs en magazijniers zijn de opvallende dalers. Dat wordt ook weerspiegeld in de dalende vraag in sectoren zoals transport, logistiek en post.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen