< Terug naar overzicht

Unilever helpt personeel afslanken

Unilever bereidt een gezondheidsprogramma voor dat het aan de 7500 personeelsleden in het Verenigd Koninkrijk wil aanbieden. Het doel is vooral komaf te maken met overgewicht.

De proeffase met een klein deel van het personeel is al achter de rug. Tijdens die proefperiode verloor een kwart van de deelnemers in de fabrieken en op de kantoren gewicht.

De nadruk ligt op gezonde voeding in de bedrijfsrestaurants. Wie deelneemt, krijgt de kans op een gezondheidscheck, waar onder meer bloeddruk en body mass index gemeten worden.

De HR-directeur van Unilever vindt alvast dat werkgevers wel degelijk een verantwoordelijkheid hebben voor gezondheidszaken van hun medewerkers. In People Management, het tijdschrift van de Britse HR-beroepsvereniging CIPD, zegt hij: “Momenteel is overgewicht het belangrijkste thema voor de volksgezondheid. Mensen brengen een groot deel van hun leven op het werk door, dan is het maar logisch dat het bedrijfsleven een cruciale rol kan spelen in het streven naar oplossingen voor dit probleem.”

Bron: Intermediair PW, People Management, CIPD

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen