< Terug naar overzicht

Uitzendwerk als springplank naar vaste baan: nieuwe cijfers

Bijna twee op drie uitzendkrachten vindt na het tijdelijke werk een vaste baan, meestal bij een onderneming waar hij of zij aan de slag was. Vooral jonge schoolverlaters en werklozen doen een beroep op uitzendkantoren. Federgon Uitzendarbeid haalt die conclusies uit de enquête ‘Uitzendkrachten in 2003: profiel- en tewerkstellingskenmerken’, die de beroepsvereniging door het bureau Idea Consult liet uitvoeren.

Van de ondervraagde uitzendkrachten die op het moment van de enquête hun laatste opdracht beëindigden, vond in 2003 63% vast werk na afloop van de uitzendopdracht. De helft van deze ex-uitzendkrachten kreeg bij het bedrijf waar het al tijdelijk werkte een vast contract. Driekwart van de contracten waren van onbepaalde duur.


In 2002 vond ‘slechts’ 56,7% van de ex-uitzendkrachten vast werk op het einde van de tijdelijke baan. Federgon noemt die groei van ruim 6% opmerkelijk gezien de tegenvallende conjunctuur van vorig jaar. Uitzendarbeid bevestigt zijn rol als springplank naar vast werk. De studie vermeldt niet hoe het de overige ex-uitzendkrachten verging.


Pas afgestudeerden doet interimwerk voor ze aan het ‘echte’ werk beginnen. Zo maken ze 56% kans op een vaste betrekking.


Van de (voormalige) uitzendkrachten was 42% werkloos vóór de laatste uitzendopdracht, een sterke stijging tegenover 2002 (29,1%). Meer dan de helft van hen (53%) vond vast werk na deze opdracht. De professionele reïntegratie van werklozen krijgt dus via tijdelijk werk een duwtje in de rug. Federgon stelt vast dat ook in een periode van laagconjunctuur uitzendarbeid voordelen biedt bij het vinden van werk voor personen die zich moeilijk kunnen verplaatsen.


Uit de studie blijkt voorts dat 10% van de uitzendkrachten geen Belg is. Binnen de totale beroepsbevolking ligt dit percentage op 6,6. De allochtonen uit niet-EU-landen zijn binnen de uitzendarbeid ook oververtegenwoordigd: 4,2% tegenover 1,6% binnen de totale actieve bevolking in België. De uitzendsector stelt proportioneel meer dan 2,5 keer meer niet-EU-burgers te werk dan de andere werkgevers in België. In Brussel bedraagt het aandeel van niet-Belgen in de uitzendarbeid 28%.


Interim-werknemers beschouwen tijdelijk werk nog altijd als zodanig. Hun voornaamste motieven zijn: ‘ervaring opdoen’ (75%), ‘een voorlopige oplossing hebben’ (67%) en ‘zoeken naar vast werk’ (64%).


Met 120 bedrijven, een netwerk van 950 agentschappen en meer dan 4250 medewerkers, stelt de uitzendsector jaarlijks meer dan 300.000 uitzendkrachten te werk. Daar komen nog eens 100.000 studenten bij.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen