< Terug naar overzicht

Uitzendsector richt vormingsfonds op

Federgon, ABVV, ACV en ACLVB richten een Vormingsfonds voor de Uitzendkrachten op. Dat fonds moet voorzien in specifieke opleidingen voor interimpersoneel.

De sociale partners van de uitzendsector richten het fonds op in uitvoering van de jongste sectorale akkoorden. Het initiatief moet uitzendkrachten helpen om hun competenties bij te scherpen, wat nodig is op een arbeidsmarkt met talrijke structurele knelpuntberoepen. Het Vormingsfonds wil zowel individuele als collectieve vormingsinspanningen stimuleren. Er worden drie regionale commissies opgericht om aan de specifieke opleidingsbehoeften op de verschillende regionale arbeidsmarkten te beantwoorden.

Het fonds start een samenwerking met derden op, onder meer met de sectorale opleidingsfondsen. Het neemt ook de lopende projecten van de Stichting Interim over: het project ‘Vooruitzenden’ in Vlaanderen’ en het project ‘Fondation Intérim’ in Wallonië en in Brussel. ‘Vooruitzenden’ is de verzamelnaam van alle acties die passen binnen het sectorconvenant van de uitzendsector met de Vlaamse regering, met hierin vooral aandacht voor diversiteit, mobiliteit, opleiding en samenwerking tussen onderwijs en arbeidsmarkt. De acties in Wallonië en Brussel zijn vooral gericht op opleiding en tewerkstelling.

Vincent Vandenameele wordt de directeur van het Vormingsfonds. Hij was eerder coördinator van het project Vooruitzenden. Voor de uitvoering van opleidingsacties op regionaal niveau krijgt hij de ondersteuning van de zes sectorconsulenten en projectmedewerkers van de Stichting Interim.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen