< Terug naar overzicht

"Uitzendsector doet arbeidsmarkt beter functioneren"

In landen met een goed gereguleerde uitzendsector functioneert de arbeidsmarkt beter. Dit leidt tot jobcreatie, diversiteit op de arbeidsmarkt en een hoge arbeidsparticipatie. Althans, dat komt uit een onderzoek van de internationale koepel van uitzendkantoren.

Het onderzoek werd uitgevoerd door CIETT, de internationale confederatie van uitzendbedrijven, in samenwerking met de Boston Consulting Groep.

Uitzendbureaus creëren banen die anders niet zouden bestaan, zo wijst de studie aan. Uitzendarbeid leidt ook niet tot het vervangen van vaste arbeidscontracten.

74 procent van de ondervraagde organisaties ziet uitzendkrachten niet als een goedkoop alternatief voor het vast in dienst nemen van medewerkers. Als ze geen beroep zouden kunnen doen op tijdelijke arbeidskrachten, zou medewerkers vast in dienst nemen geen alternatief zijn.

60 procent geeft bovendien aan dat bepaalde banen nooit gecreëerd zouden zijn zonder toegang tot flexibele arbeid via uitzendorganisaties.

Ook in economisch opzicht leveren uitzendbureaus een positieve bijdrage. Uit het onderzoek blijkt dat driekwart van de bedrijven die gebruik maken van uitzendarbeid sneller uit een recessie komen.

Bron: CIETT

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen