< Terug naar overzicht

Uitzendkrachten maken eigen competentieprofiel op

Het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten (VFU) heeft een studie laten uitvoeren over competentiemanagement in de uitzendsector. Op basis van de resultaten ontwikkelde het fonds samen met enkele partners een eVC-tool. Daarmee kunnen uitzendkrachten via 360 graden feedback een eigen competentieprofiel opstellen.

Het project ‘e-VC voor uitzendkrachten’, uitgevoerd door het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten (VFU) en mee gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds (ESF), wil uitzendbedrijven helpen bij het voeren van een succesvol competentiebeleid. Binnen dit project kreeg IDEA Consult de opdracht van het VFU om een eerste analyse te maken van wat er leeft rond competentiemanagement binnen de uitzendsector.

Uit deze studie bleek dat competentiemanagement voor uitzendkrachten sterk ingebed is in de sector, maar niet op een systematische manier. De aanpak is erg verschillend en hangt af van de grootte van het uitzendbedrijf en het type uitzendkracht met wie men werkt. Sommige uitzendbedrijven beschikken over een eigen systeem dat competenties in kaart brengt, andere gebruiken hiervoor externe testen, nog andere selecteren op basis van een competentiegericht interview.

Het VFU wil (kandidaat-)uitzendkrachten helpen hun competenties in kaart te brengen, te verbeteren via specifieke opleidingen om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te verhogen. Uitzendkrachten krijgen zicht op hun competenties en komen hierdoor in aanmerking voor een openstaande vacature of groeien door naar andere functies. Zo kunnen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar afgestemd worden.

In het tweede deel van dit project ging het VFU op zoek naar een toegankelijke tool die zijn waarde al bewezen had en die perfect op maat aanpasbaar is. Er werd gekozen voor e-quest, een softwarepakket van OK Consulting. Dit online-instrument biedt de mogelijkheid aan alle betrokken partners in de uitzendarbeid om een inschatting te geven van de competenties van de uitzendkracht. In de eerste plaats evalueert de uitzendkracht zichzelf, daarnaast kan ook de uitzendconsulent, de klant/gebruiker, een vroegere werkgever of een VDAB-consulent de tool aanvullen. Zo komen we tot een 360 graden feedback.

Binnen dit project werd in samenwerking met de partners (Flexpoint, Plus Uitzendkrachten, Start People, Daoust, LIB, VDAB en IPV) voor vijf functies (heftruckbestuurder, verkoper, expediteur, operator en onderhoudstechnicus) een competentieprofiel opgemaakt. In een eerste testfase werd van 83 uitzendkrachten een competentieprofiel opgemaakt.

De komende jaren zal het VFU de e-VC tool nog verder ontwikkelen en bij meerdere uitzendbedrijven introduceren. Er komt ook specifieke communicatie naar zowel uitzendkrachten, uitzendconsulenten als klant-gebruikers.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen