< Terug naar overzicht

Uitzendkrachten beter gewapend tegen crisis?

Volgens onderzoek van een uitzendorganisatie zetten uitzendkrachten zich vandaag beter schrap tegen de gevolgen van de economische crisis dan vaste werknemers. Hoewel ze sneller de gevolgen ondervinden van de crisis, zijn uitzendkrachten mentaal beter gewapend om tijdelijk zonder werk te vallen. Ze weten dat ze als eersten terug aan de slag kunnen als de economie terug aantrekt.

Uitzendorganisatie Tempo-Team liet in mei 2009 door het onderzoeksbureau InSites Consulting een enquête uitvoeren bij een representatieve steekproef van vaste en tijdelijke werknemers. De conclusie luidt dat uitzendkrachten zich vandaag beter schrap zetten tegen de gevolgen van de economische crisis dan vaste werknemers.

Flexibele en gemotiveerde uitzendkrachten


De meerderheid van de uitzendkrachten (62 procent) is bereid van job te veranderen binnen het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Deze bereidheid is nog toegenomen ten opzichte van verleden jaar (55 procent). Ook de bereidheid om van werkgever te veranderen nam aanzienlijk toe van 30 procent in 2008 naar 37 procent vandaag.
Uitzendkrachten willen ook hun steentje bijdragen tot de slagvaardigheid van hun tijdelijke werkgever. Ze voelen zich meer dan in 2008 betrokken bij hun werkgever. Zo zeggen twee op drie tijdelijke werknemers (72 procent) geen probleem te hebben met overuren. In 2008 was dit nog 10 procent minder (62 procent).
De helft van de uitzendkrachten (49 procent) ziet zijn tijdelijke job als volwaardig en beschouwt zichzelf (54 procent) flexibeler dan vaste werknemers.
Een ander opvallend cijfer in het onderzoek is dat steeds meer uitzendkrachten (44 procent) vandaag als dusdanig actief willen blijven. In 2008 was dat nog 32 procent.

Andere behoeften


Uit het onderzoek blijkt nog dat de verwachtingen van uitzendkrachten over hun werk en werkgever grondig verschillen van deze van vaste werknemers.
Zo zoeken uitzendkrachten meer dan vaste werknemers (62 procent versus 55 procent) interessant en uitdagend werk, gevolgd door een goed evenwicht tussen werk en privé (46 procent) en liefst in een bedrijf dat goed betaalt (45 procent).
Vaste werknemers hechten dan weer meer belang aan de financiële gezondheid van hun werkgever (51 procent versus 36 procent), gevolgd door een goede werk/privé-verhouding (50 procent versus 46 procent) en een competent management en visie op de toekomst (36 procent versus 33 procent).

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen